Technik Organizacji Usług Gastronomicznych

Jest to 4-letnie Technikum w Zespole Szkół Gospodarki Żywnościowej w Gościnie.

         Po jego ukończeniu absolwentka (absolwent) otrzymuje dyplom potwierdzający zdobyte kwalifikacje zawodowe (w języku polskim i angielskim), co upoważnia młodego człowieka do podjęcia pracy lub założenia własnej działalności na terenie całej Unii Europejskiej.

Celem utworzenia tego kierunku jest zapoznanie i przygotowanie absolwenta technikum do przyszłej pracy, która polega na planowaniu i kompleksowej organizacji przyjęć okolicznościowych.

W pierwszym etapie nauka polega na wykonywaniu projektów nakrycia stołów, ilości zastawy i bielizny stołowej, oraz tworzeniu i projektowaniu dekoracji stołów i sal.

Następnym etapem szkolenia jest przygotowywanie potraw, dań i posiłków oraz całego menu stosownie do okoliczności (wesela, małe przyjęcia, przerwy kawowe itd.)

Technik Organizacji Usług Gastronomicznych - zaplanuje menu, zorganizuje i obsłuży przyjęcia na różne okazje.

W trakcie nauki zapewniamy : ciekawe i "smaczne" zajęcia, po których zawsze będziesz najedzony!

Mamy kilka nowych zdjęć !!!!