Technik Organizacji Usług Gastronomicznych
Jest to 4-letnie Technikum w Zespole Szkół Gospodarki Żywnościowej w Gościnie.
Po jego ukończeniu absolwentka (absolwent) otrzymuje dyplom potwierdzający zdobyte kwalifikacje zawodowe (w języku polskim i angielskim), co upoważnia młodego człowieka do podjęcia pracy lub założenia własnej działalności na terenie całej Unii Europejskiej.
Celem utworzenia tego kierunku jest zapoznanie i przygotowanie absolwenta technikum do przyszłej pracy, która polega na planowaniu i kompleksowej organizacji przyjęć okolicznościowych.
W pierwszym etapie nauka polega na wykonywaniu projektów nakrycia stołów, ilości zastawy i bielizny stołowej, oraz tworzeniu i projektowaniu dekoracji stołów i sal.
Następnym etapem szkolenia jest przygotowywanie potraw, dań i posiłków oraz całego menu stosownie do okoliczności (wesela, małe przyjęcia, przerwy kawowe itd.)
Technik Organizacji Usług Gastronomicznych - zaplanuje menu, zorganizuje i obsłuży przyjęcia na różne okazje.
W trakcie nauki zapewniamy : ciekawe i "
smaczne" zajęcia, po których zawsze będziesz najedzony!
Mamy kilka nowych zdjęć !!!!
















































Ryba faszerowana - praca konkursowa uczniów klasy III TG
Ciasta , pierogi , ryby - prace konkursowe klasy III TG